monitorulcj.ro Menu

Părinţii vor camere video pe tot parcursul anului şcolar, nu doar la examene

Federaţia Naţională a Părinţilor susţine că, în sălile de clasă, camerele de supraveghere ar trebui să funcţioneze tot timpul anului şcolar, nu doar la examenele naţionale, astfel evitându-se actele de violenţă, dar sindicatele spun că poate apărea problema unui furt intelectual.

Ce îşi doresc elevii să aducă nou reforma educaţiei

În ultima perioadă, se discută tot mai mult despre reforma şcolară şi în mod special despre eliminarea limbii latine şi diminuarea orelor de istorie şi limba română. Profesorii, părinţii şi psihologii cu care a discutat Monitorul de Cluj recent sunt de acord că trebuie schimbat sistemul de învăţământ, dar nimeni nu ştie exact cum.

Elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015

Potrivit Mediafax, elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015, pe aceste terminale, care vor fi achiziţionate prin licitaţie, urmând să fie instalate manuale digitale şi alte aplicaţii necesare în procesul educaţional.

2.000 de elevi din Cluj s-au înscris la EducaTIFF

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au inaugurat azi, 27 octombrie 2014, o nouă etapă a programului de educaţie cinematografică – EducaTIFF, Săptămâna Filmului pentru Elevi, la care directorii de şcoli şi cadrele didactice au reacţionat cel mai bine, din toate etapele EducaTIFF de până acum.