monitorulcj.ro Menu

A fost râvnit de universități din întreaga lume, dar a ales Clujul

Vlad Sîmbotin, unul dintre premianţii cu care judeţul Vaslui se mândreşte, deşi a fost acceptat la prestigioase instituţii de învăţământ superior britanice, a decis să rămână în ţară şi este student în anul II la Facultatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.

A început Campania „Donează sânge! Fii erou!”

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj organizează, respectând tradiția proiectului „Donează sânge! Fii erou!”, în perioadele 3-4 mai și 7-11 mai 2018 o nouă campanie națională de donare de sânge, prin care să încearcă să crească numărul de donatori actual.

Profesorul Nicolae Miu, o viaţă dedicată vindecării copiilor

Pe profesorul Nicolae Miu îl cunosc zeci de mii de părinţi şi copii din toată ţara, şi nu degeaba. Specialistul clujean ştie toate bolile copilului de când ajunge pe lume şi până când depăşeşte perioada adolescenţei.

Horia Simu, managerul Ambulanței Cluj: „În medicina de urgență, ții minte fiecare caz”

Munca de teren este ca un magnet pentru un medic care lucrează în medicina de urgență. Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, Horia Simu se află în slujba medicinei de urgență de 20 de ani și face parte din prima generație de rezidenți în această specialitate. Diferențele dintre medicina de urgență din anii ’90 și cea de acum sunt enorme.

Scandal între UMF Cluj-Napoca şi DSP Cluj pe tema avizelor de liberă practică. Absolvenţii, puşi în stand by la angajare

Sute de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca cu diplomă de kinetoterapeuţi s-au trezit peste noapte că nu pot profesa în domeniul în care au absolvit din cauză că Direcţia de Sănătate Publică Cluj refuză să le elibereze avizul de liberă practică. În schimb, ei au primit din partea Ordinului Asistenţilor Medicali din România un certificat prin care sunt autorizaţi să practice profesia de asistent. „E ca şi cum am fi făcut o şcoală postliceală”, reclamă tinerii.