monitorulcj.ro Menu

Francul elvețian și-a adăugat încă 2,5 bani

Programul de relaxare cantitativă al BCE, care se va derula cel puțin până în septembrie 2016, prin care se injectează lunar 60 miliarde euro în economia zonei și situația incertă a Greciei, care ar putea să renunțe la euro (Grexit), reprezintă motive solide de depreciere a monedei unice față de celelalte valute importante.

Francul elvețian la maximul ultimelor 9 săptămâni

Situația încordată din jurul Greciei, care ar putea părăsi zona euro, în următoarele luni, în cazul în care Atena nu va ajunge la o înţelegere cu creditorii săi, în special troika UE-FMI-BCE, a crescut plasamentele în francul elveţian, considerată drept o „monedă refugiu”.

Francul, la maximul ultimelor șapte săptămâni

Aprecierea constantă, pe piețele internaționale, a monedei elvețiene față de cea unică, la finalul perioadei raportul dintre ele fluctuând între 1,043 și 1,051 franci, a provocat creșterea cursului de la 4,1868 la 4,2280 lei, o medie mai ridicată fiind atinsă în 11 februarie.

Euro scade spre 4,40 lei

Cererea mare de lei a permis monedei naţionale să se aprecieze în faţa principalelor valute.

Leul recuperează din terenul pierdut

Dolarul american şi francul elveţian au atins în perioada analizată noi maxime faţă de leu, ca o consecinţă a aprecierii lor faţă de euro.

Francul elvețian se apropie de 5 lei

Dolarul american şi francul elveţian au atins în perioada analizată noi maxime faţă de leu, ca o consecinţă a aprecierii lor faţă de euro.

Nou maxim pentru francul elveţian

A treia săptămână din ianuarie se anunță a fi una foarte agitată pentru leu, datorită factorilor externi.