monitorulcj.ro Menu

Cum a încercat Boc să fenteze legea în problema plăcuțelor bilingve. A prezentat datele unui recensământ care NU A EXISTAT NICIODATĂ

Tribunalul Cluj a decis în luna februarie să îl oblige pe primarul Emil Boc să amplaseze plăcuţe indicatoare la intrările în Cluj-Napoca şi cu denumirea în limba maghiară a oraşului, respectiv Kolozvar. De ce trebuie să monteze primarul plăcuțe Cluj-Napoca/Kolozsvar la intrările în oraș? Motivarea instanței arată de ce tertipuri s-a folosit Emil Boc să nu recunoască ponderea reală a maghiarilor care locuiesc în Cluj-Napoca.

Judecătorii clujeni (nu) se grăbesc cu finalizarea dosarelor. La Curtea de Apel Cluj sunt aproape 7000 de dosare nesoluţionate

Conducerea Curţii de Apel Cluj a prezentat joi bilanţul instituţiei pe anul 2014. Cu aproape 7000 de dosare care aşteaptă să fie finalizate, judecătorii clujeni se laudă că timpul mediu pentru finalizarea unei cauze în fond şi în apel a scăzut. Potrivit bilanţului, instanţele de pe raza Curţii de Apel Cluj au încheiat anul 2013 cu un stoc de 58.860 dosare nesoluţionate.

Soţii Apostu au atacat cu recurs sentinţa de condamnare la închisoare

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, a făcut recurs luni, împotriva sentinţei de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare dată de Curtea de Apel Târgu Mureş. Acesta a fost condamnat joi pentru trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru primire de foloase necuvenite.