monitorulcj.ro Menu

SMURD Cluj revine cu a treia ediție de iarnă a Maratonului Resuscitării. Curs GRATUIT de prim ajutor

Un nou eveniment organizat de SMURD Cluj are loc duminică, 13 ianuarie 2019, între orele 12:00-20:00, la VIVO! Cluj Napoca (fostul Polus), în zona Food Court. Este vorba de a treia ediție a Maratonului Resuscitării – Winter Edition, un eveniment în care manevrele de prim ajutor, salvatoare de viață, sunt predate pentru o zi întreagă de către medicii și paramedicii de la SMURD Cluj.

Exerciţiu de amploare pe Aeroportul Cluj. Autorităţile au simulat un accident aviatic cu zeci de victime – GALERIE FOTO - VIDEO

Exerciţiul a avut loc în perimetrul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, iar scenariul a constat în producerea unui accident de aviaţie civilă cu zeci de morţi şi răniţi. Autorităţile cu atribuţii în cazul unei situaţii de urgenţă pe aeroport au participat la acest exerciţiu cu forţele şi mijloacele din dotare.

Motociclete cu defibrilatoare sosesc la Cluj

SMURD Cluj urmează să primească, cel mai probabil în decurs de o lună, motociclete dotate cu defibrilator care se pot deplasa rapid în condiţii de trafic aglomerat şi pot duce acest tip de instrument foarte repede acolo unde este nevoie, în caz de urgenţă.